... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW

Duurzaam ondernemen

“Zeg, hoe zit dat eigenlijk met jullie duurzaamheid? Kunstbloemen en -planten zijn toch helemaal niet duurzaam?

Een goede en terechte vraag. We leggen het graag even uit.

Een prachtige Hortensia uit je eigen tuin is het meest duurzame bloemetje in huis. Er is geen gebruik gemaakt van pesticiden of insecticiden en geen CO-2 uitstoot tijdens het vervoer van je tuin naar je woonkamer. Maar haal je (twee/drie) wekelijks een vers boeketje in huis dan zit dat wel even anders.

De meeste verse bloemen worden geïmporteerd uit o.a. Oost-Afrika. (Gek hè? Maar de meeste bloemen uit Nederland worden weer geëxporteerd…) Hier worden bestrijdingsmiddelen gebruikt die in Nederland al lange tijd verboden zijn, de arbeidsomstandigheden zijn er vaak niet zo best en het moet ook nog worden vervoerd over land en door de lucht, het kan tenslotte niet te lang onderweg zijn, met de nodige CO2 uitstoot van dien. De bloemen en planten worden in grote, energievretende koelcellen bewaard zodat ze mooi blijven. Tijdens het transport worden ze gekoeld vervoerd en in Nederland ook weer gekoeld bewaard. Denk je eens in wat dat aan energie kost. De bloemen en planten worden verpakt in plastic voor het vervoer en nadat je het hebt gekocht in de winkel wordt er nog eens een gezellig plasticje omheen gewikkeld.

Ga je voor een echt Nederlands bosje dan is het vervoer inderdaad een stuk korter maar gezien ons land niet altijd lekker warm en zonnig is moet dit kunstmatig worden nagebootst om onze plantjes te laten groeien. Ze worden dus gekweekt in kassen die verwarmd moeten worden en waar kunstlicht aan staat om ze snel te kweken. En ook hier worden helaas pesticiden gebruikt. Ook deze bloemen worden na het snijden weer gekoeld bewaard… Je prachtige, verse bosje bloemen staat een weekje te shinen in je huis waarna je al enkele bloemen ziet verkleuren en blaadjes beginnen te verliezen. Na maximaal 2 weken verdwijnt de gemiddelde bos in de vuilnisbak.

Zijdebloemen zijn de duurzame keus

“Hoe zit het dan met kunstbloemen- en planten? Deze moeten toch ook worden gefabriceerd en vervoerd?”

Klopt helemaal! Maar de ‘carbon footprint’ is wel een stuk kleiner. Onze producten worden vervaardigd uit 30-60% gerecycled materiaal, ze worden met velen tegelijk verpakt in enkel gerecycled karton (geen plastic) en er gaan een heleboel in een container waarna ze per schip worden vervoerd. Je hebt vast wel eens met verbazing naar een containerschip staan kijken hoe het mogelijk is dat er zoveel containers tegelijk op passen. Dus in plaats van tienduizend bloemen in een vliegtuig zijn dit tien miljoen bloemen op een boot die ook nog eens duizenden andere containers tegelijk vervoert.

Daarnaast gaat een boeket kunstbloemen veel langer mee! Ze verwelken niet (ook niet als je ze vergeet water te geven ;-)) je kan er dus eindeloos van genieten! Ben je er na een tijdje op uit gekeken dan vervang je enkele stelen en je hebt weer een hele andere bos bloemen in huis. Mocht je er echt op uitgekeken zijn dan geef je het weg als cadeau of breng je het naar de kringloop en heeft een ander er nog heel lang plezier van. Een boeket kunstbloemen gaat dus jaren mee.

Bij Flowers by F R I T S verpakken we elke zending met gerecycled materiaal en zonder plastic. En we verwachten van onze leveranciers dat er enkel gewerkt wordt met gecertificeerde toeleveranciers om goede arbeidsomstandigheden te waarborgen.

 Voordelen kunstbloemen- en planten voor je op een rij:

 • Lange levensduur
 • Duurzamer dan snijbloemen of gekweekte planten
 • Geen groene vingers nodig
 • Heb je een allergie? Geen probleem bij kunstbloemen
 • Geen angst dat je huisdier van een giftige plant eet
 • Geen vlekken in je kleding of meubels van stuifmeel
 • Geen zorgen over te veel/te weinig licht, te veel/te weinig water
 • Op vakantie zonder zorgen!

   

  Strelitzia boom 180cm-1

  Heb je een vraag?

  Bel: 085-4010495

  950015_2_DutZ_NovaC

  Schrijf je in en ontvang € 5,- korting

  De beste aanbiedingen, de laatste trends en de leukste tips?
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang meteen € 5,- korting* 


  * Voorwaarden van toepassing

  Gelukt! Je ontvangt zo de nieuwsbrief en je € 5,- korting!

  ×
  Mijn kar
  Uw wagen is leeg.

  Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.