... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
Leestijd ca. 5 minuten.

Waarom vinden we droogbloemen en najaarsboeketten zo mooi?

Droogbloemen zijn hip, maar toch is het begrip al best oud. Zo lang als bloemen als decoratie gebruikt worden, zo lang zijn er ook al droogbloemen. Het is een natuurlijke manier om langer te genieten van bloemen uit de natuur. In de jaren 70 en 80 was het helemaal ‘de bom’ en na een rustige periode zie je weer steeds vaker droogbloemen en -boeketten. Tegenwoordig mag het allemaal wel wat speelser en spannender dus zie ja vaak combinaties met wat (geverfde) veren, wat gedroogd pampasgras-pluimen en zelfs tarwehalmen. Wil je helemaal gek doen, dan kun je ook geverfde droogbloemen krijgen. Niets is te gek.

Van oudsher zijn najaarsbloemen de logische stap om toch nog bloemen als decoratie te kunnen gebruiken. Bloemen zijn tenslotte een seizoensproduct (tegenwoordig natuurlijk niet meer vanwege kweek in de kassen) en wilde je bloemen in huis, dan waren er andere soorten bloemen dan in het voorjaar of de zomer. De laatste jaren zie je steeds meer trendy toevoegingen zoals geverfde bloemen, (pauwen)veren en zelfs goudkleurige bladeren.

 Droogbloemen:

Iedereen kent natuurlijk wel droogbloemen en droogboeketten. Misschien heb je zelf wel eens een bos rozen hangend gedroogd (ik wel) of heb je bij de bloemist eens een leuk droogboeket gekocht. Maar wellicht herken je dan ook dit;

  • Allergie voor de pluisjes en stofjes die er vanaf komen
  • Ziet er na een tijdje toch minder mooi uit omdat er telkens blaadjes afbreken
  • Duurder dan een gewoon ‘vers’ boeket.

Droogbloemen zijn duurzaam, want je (her)gebruikt reeds bestaande en gebruikte bloemen. Droog je de bloemen zelf, dan kost het je zelfs niets extra. Koop je echter een droogboeket in de winkel, dan ligt het iets anders…

De droogboeketten in de winkel zijn speciaal samengesteld en dus niet gemaakt van ‘oude’ bloemen die al een leven op vaas hebben gehad. Deze bloemen worden speciaal gekweekt om te gebruiken in droogboeketten, dus qua productie helaas net zo belastend voor het milieu als verse snijbloemen. Helaas zelfs nog iets meer, want om grote hoeveelheden bloemen te drogen hangt men ze niet net als jij aan een touwtje in de keuken of de schuur, maar gaan ze door grote ovens waar ze supersnel gedroogd worden. Die ovens verbruiken ook weer veel energie… Dus jouw leuke droogboeketje is helaas helemaal niet zo duurzaam als je dacht…

Goedkoop dan? Nou… Omdat droogboeketten weer helemaal in zijn is er dus veel vraag naar. Dat betekent dat de prijs omhoog kan… En zoals je net las is er extra bewerking nodig voor de bloemen, wat ook betaald moet worden. En zo kan het opeens zijn dat een gemiddeld droogboeket duurder is dan een gemiddeld boeket verse snijbloemen…

Een voordeel van droogbloemen is dat ze wel langer meegaan dan verse snijbloemen.
Helaas kleven er ook nadelen aan… Ben je allergisch voor stof(mijt), dan heb je waarschijnlijk veel last van kleine pluisjes en stof wat van de droogbloemen komt.
En je boeket wordt steeds minder mooi, want omdat alles zo droog is breekt er ook vaak wat af. We kennen allemaal wel de droogbloemen waarbij je telkens weer een blaadje vindt wat er af is gevallen. Of tijdens het stofzuigen loop je er zachtjes tegenaan en er breekt een klein takje af… En na een tijdje is je boeket opeens toch niet meer zo mooi…

Daarom zijn er nu ook “Dry Look’ kunstbloemen!
Net als ‘bloeiende’ kunstbloemen zien deze er levensecht uit, maar zijn alle bovengenoemde nadelen niet van toepassing. Waar bij echte bloemen slechts een beperkt aantal soorten geschikt is om te gebruiken als droogbloem, is de keus bij kunstbloemen veel groter. Uiteraard kun je ook hier nog variëren met andere dingen zoals veren, tarwe, grassen en bessen, waardoor je de meest prachtige combinaties krijgt.

Wil jij ook genieten van een prachtig droogboeket, maar geen rommel meer in huis of zorgen om je allergie? Kijk maar eens bij onze collectie Dry Look kunstboeketten.

https://www.flowersbyfrits.nl/product-category/collectie/najaar-winter/dry-look-boeketten/

Wil je zelf een Dry Look kunstboeket samenstellen? Kijk dan eens bij onze losse Dry Look kunstbloemen, -grassen, -bessen, -papaver en -takken.

https://www.flowersbyfrits.nl/product-category/collectie/najaar-winter/losse-najaarsbloem-en-bladstelen/

Dry-Look-no-4-250035-6
Berry-Parade-250020-4
Najaarsboeketten:

Najaarsbloemen en -boeketten zijn prachtig om te zien. Typische herfstkleuren, warme winterkleuren, bessentakken, maar ook fluweelzachte bladeren, bijzondere kleuren en gouden accenten. Al jaren zijn najaarsboeketten enorm populair. Door de mooie kleuren van de herfst in huis te halen kunnen we er langer van genieten en met echte winterboeketten zorgen we voor heerlijke knusse warme tonen in huis.

Helaas zijn mooie najaarsboeketten niet goedkoop, zeker niet als je er bijzondere items in hebt zitten. En het blijven verse bloemen, dus na 2 weken heb je alleen nog een paar veren over en de rest kan weer bij het GFT… Als je niet de loterij hebt gewonnen en dus elke 2 weken een nieuw boeket neer kunt zetten, dan kun je er voor kiezen om alleen een bijzonder boeket rond de feestdagen te hebben staan, maar waarom zou je niet zelf veel langer van zoiets bijzonders mogen genieten?

Exit verse najaarsbloemen, enter najaarskunstbloemen!

 Alle mogelijke, bijzondere creaties zijn mogelijk, ze gaan jaren mee, dus in het voorjaar berg je ze gewoon op en volgend najaar staan ze er weer! Wil je dan iets ander? Een paar andere stelen in je boeket en er staat een totaal ander kunstwerkje!

Ga je voor diepe paarse kleuren? Warme oranje? Of kies je voor luxe uitstraling met gouden accenten? Het kan allemaal!

 Wil jij ook een prachtige creatie in huis om deze winter van te genieten? Ga je voor warme kleuren? Gouden accenten? Fluweelzachte combinaties? Of gewoon ‘over the top’?

 https://www.flowersbyfrits.nl/product-category/collectie/najaar-winter/najaarsboeketten/

 Wil je zelf een Najaars kunstboeket samenstellen? Kijk dan eens bij onze losse najaars- kunstbloemen, velvet bloemen, gouden bladeren en takken en acrylbloemen.

 https://www.flowersbyfrits.nl/product-category/collectie/najaar-winter/losse-najaarsbloem-en-bladstelen/

Dry-Look-no-3-250034-3
Midnight-Sky-250019-7
Dry-Look-2-no-250033-3
Purple-Dream-250030-2

 

Laat je ook inspireren door onze foto’s.

Dit bericht verscheen het eerst op flowersbyfrits.nl

×
Mijn kar
Uw wagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.